Verdachte van moord op Marjolein naar Pieter Baan Centrum

ZUTPHEN - De verdachte van de moord op Marjolein uit Eerbeek, een man van 30 jaar uit Rheden, gaat pas deze week voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.

Sinds zijn aanhouding verblijft de verdachte in de gevangenis in Zutphen. Daar concludeerde een psycholoog dat de man niet openstaat voor onderzoeken en niet meewerkt aan testen. Het Openbaar Ministerie wil daarom dat de man naar het PCB gaat voor een verplicht persoonlijkheidsonderzoek.

De rechtbank in Zutphen stemde daar eind vorig jaar mee in, maar door de wachttijd - die momenteel 12 tot 15 weken bedraagt - wordt de Rhedenaar deze week pas overgeplaatst. In het PBC worden verdachten van ernstige delicten gedurende zes weken onderzocht door gedragsdeskundigen.

Geweld

De 35-jarige Marjolein Bosch overleed een jaar geleden, op Valentijnsdag. Ze had diverse botbreuken en ook zijn er diverse haren gevonden in haar woning, die volgens het Openbaar Ministerie uit haar hoofd zijn getrokken. Het OM denkt dat de Rhedenaar de jonge vrouw opzettelijk en met voorbedachten rade van het leven heeft beroofd door haar te wurgen, slaan en schoppen.

De verdachte heeft naar eigen zeggen niets met de dood van de Eerbeekse te maken. Wel gaf hij eerder toe haar een week voor haar dood te hebben mishandeld. De twee zouden ruzie hebben gehad, wat volgens hem op een handgemeen uitliep waarbij de verdachte het slachtoffer meerdere keren sloeg. De blauwe plekken op haar lichaam zouden toen zijn ontstaan, zegt hij.

112-gesprek

Pas na de observatie in het Pieter Baan Centrum wordt de zaak inhoudelijk behandeld. Daarnaast wacht het OM nog op een meldkamergesprek. De man belde in de nacht van Marjolein's dood namelijk met de meldkamer. Wat er toen precies is gezegd wil het OM graag weten, maar tot op heden is dit 112-gesprek nog niet vrijgegeven door de alarmcentrale.

Zie ook: Verdachte (29) tegen rechter: 'Ik heb niets met de dood van Marjolein te maken'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ZUTPHEN GEMEENTE ZUTPHEN
Deel dit artikel: