Nieuws

Politie onderzoekt twee woninginbraken in Putten

In het onderzoek naar inbraken in Putten zoekt de politie onder meer naar twee wandelaars.
In het onderzoek naar inbraken in Putten zoekt de politie onder meer naar twee wandelaars. © politie/Bureau GLD
PUTTEN - De politie onderzoekt twee woninginbraken in Putten. Die vonden plaats op 12 en 13 februari aan de Drieseweg en de Korenlaan.
De inbraak in een woning aan de Drieseweg is de eerste. Die is ’s avonds. Bij die inbraak wordt een kluis buitgemaakt. Die wordt kort na de inbraak teruggevonden in het bos achter de Drieseweg.
Een dag later, op 13 februari, is het raak op de Korenlaan. Die woninginbraak is waarschijnlijk gepleegd tussen 16.00 en 20.00 uur. Uit de woning verdwijnt onder meer contant geld.
Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.
Inbraken in Putten
De politie hoopt bij beide inbraken op camerabeelden uit de omgeving. Verder komt ze graag in contact met een man en een vrouw die op 12 februari op de Drieseweg rond 20.00 uur een ommetje aan het maken waren.

Signalement inbreker

Van een inbreker heeft de politie een signalement. Het gaat om een blanke man tussen de 25 en 30 jaar, hij heeft een slank tot mager postuur en kort donkerblond tot bruin haar. Hij droeg die avond (12 februari) een zwarte jas en gympen.
De politie benadrukt dat beide inbraken mogelijk niets met elkaar te maken hebben.
Heb je informatie die voor de politie van waarde kan zijn? Bel dan de gratis tiplijn (0800-6070) of bel Meld Misdaad Anoniem als je anoniem wilt blijven: 0800-7000. Vermeld het zaaknummer 2021068987. Je mag ook dit tipformulier invullen.