Nieuws

Lonneke Slöetjes stopt definitief met topvolleybal

Topvolleybalster Lonneke Slöetjes in actie.
Topvolleybalster Lonneke Slöetjes in actie. © ANP
LICHTENVOORDE - Lonneke Slöetjes stopt definitief met topvolleybal. De sterspeelster van het Italiaanse Scandicci mist de motivatie en besloot vorig jaar mei een pauze te nemen. Slöetjes, geboren in Varsseveld en woonachtig in Lichtenvoorde, kiest er nu definitief voor om in de buurt van haar familie te blijven.
“Het afgelopen jaar heb ik gezocht naar drijfveren en motieven om weer te gaan spelen. De kriebels om weer te gaan spelen kwamen echter niet. Ik merk dat ik veel energie haal uit andere dingen die op mijn pad komen en die ik kan leren, bijvoorbeeld op het gebied van mijn studie", zegt ze over haar besluit.
"Daarnaast wil ik ook graag bij mijn familie in de buurt zijn nu. Ik ben heel dankbaar voor alles wat ik heb mogen meemaken. De successen met Oranje en Vakifbank zullen mij altijd bijblijven. En natuurlijk ook de vele vriendschappen die ik aan het volleybal heb overgehouden. Het is helemaal goed zo.”
Slöetjes won onder meer twee keer de Champions League en speelde met Oranje op de Olympische Spelen, waarmee ze in 2016 vierde werd.

Genieten van Achterhoek

Slöetjes deed vorig jaar mei openhartig haar verhaal bij Omroep Gelderland. Het topsportbestaan kwam haar tegen te staan. In de pauze die ze besloot te nemen, genoot ze van de Achterhoek. "'Voor het eerst in jaren zie ik pas echt goed de overgang van de winter naar de lente in onze prachtige Achterhoek. Alles bloeit en is zo mooi groen", vertelde ze toen.
Van de lente kan ze ook dit jaar genieten, want ze kiest ervoor om zich vanuit de Achterhoek te richten op haar maatschappelijke carrière.

Zie ook: