Inwoners Achterhoek worden online ondervraagd

GENDRINGEN - Inwoners van zeven gemeenten in de Achterhoek worden volgende maand onderworpen aan een online enquête. Het Woonwensen- en Leefbaarheidsonderzoek moet input geven om de plannen van 8RHK Ambassadeurs aan te laten sluiten op de wensen van Achterhoekers.

“Zodat we weten wat er leeft, wat de woonbehoeftes zijn en hoe we onze plannen hier op af kunnen stemmen”, zegt Ben Hiddinga, wethouder van Oude IJsselstreek en voorzitter van de thematafel Wonen & Vastgoed binnen 8RHK Ambassadeurs, over het belang. In totaal ontvangen veertigduizend inwoners van de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk een uitnodigingsbrief om de online enquête in te vullen. Daarnaast worden deelnemers van inwonerspanels uitgenodigd.

Het onderzoek loopt gedurende de maand maart en is een herhaling van hetzelfde onderzoek uit 2017. Toen bleken inwoners van de zeven gemeenten tevreden te zijn over hun leefomgeving, maar werden wel kanttekeningen geplaatst bij de status van de woningmarkt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
REGIO8 GENDRINGEN GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK
Deel dit artikel: