KIJK LIVE MEE | De eerste ooievaarsnesten zijn alweer bezet

HERWIJNEN - Meer dan de helft van de ooievaarsnesten in Herwijnen is alweer bezet door nestelende ooievaars. "Het is snel gegaan", zegt Piet van Andel van de Ooievaarsopvang in Herwijnen. De ooievaars die afgelopen najaar naar Afrika zijn getrokken, hebben pech. De meest populaire nesten zijn inmiddels ingenomen door soortgenoten die besloten de winter in Nederland door te brengen.

En die ooievaars zijn vanaf vandaag live te volgen op het YouTube-kanaal van Buitengewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland. Bovenop het dak van Piet van Andel heb je fantastisch uitzicht.

Kijk hieronder (dag en nacht) mee en ontdek hoe ze hun nest opbouwen, de wind en regen trotseren en hun kleintjes grootbrengen.

De ooievaars klepperen er al aardig op los. De komende weken zullen ze veel oefenen, voordat de daadwerkelijke paring plaats zal vinden. Het verrichten van de daad is voor de vogels niet makkelijk, vertelt Van Andel in onderstaande reportage.

Van Andel verwacht dat ook de ooievaars uit Afrika een dezer dagen in ons land zullen arriveren. Ook voor deze vogels zijn in Herwijnen nog een aantal plekken beschikbaar. Door de ooievaarsopvang in Herwijnen trekt er ieder jaar weer een grote groep vogels naar het dorpje aan de Waal. In het dorp zijn inmiddels ongeveer twintig ooievaarsnesten.

Livestreams BuitenGewoon

Het natuurplatform BuitenGewoon geeft je een uniek kijkje in de Gelderse natuur. Via onze livestreams volg je het leven van de Gelderse dieren. Benieuwd naar alle streams en video's van BuitenGewoon? Abonneer je (gratis!) op ons kanaal om op de hoogte te blijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: