Crowdfundingsactie voor Terborgs cafe

TERBORG - Een groep stamgasten heeft een crowdfundingsactie op touw gezet voor het Terborgse café '1 met de jas aan', om zo eigenaar Monique Bouwman een steuntje in de rug te geven tijdens de coronacrisis.

Binnen vier dagen is er met de actie ruim 2.500 euro opgehaald voor de kroeg.

"Wij willen een bijdrage leveren zodat wij na het coronavirus ook nog lang kunnen genieten van dit geweldige café", aldus de groep stamgasten, verzameld onder de naam 'vrienden van café 1 met de jas aan', op de website van de crowdfundingsactie. Eigenaar Monique Bouwman is verguld met de actie: "Ik vind het erg leuk en verwachtte er eigenlijk niet zoveel van. Nu zie ik zelf mensen die ik nog van vroeger ken en al lang niet meer gesproken heb een bijdrage doen." Bouwman geeft aan dat vrijwel alle activiteiten rondom haar kroeg al sinds oktober vorig jaar compleet stilliggen en dat ze daardoor geen omzet draait: "In december heb ik nog een actie gehouden met bierpakketten, voor de rest mogen wij helemaal niks. Ik had nog het plan om met een soort bierfiets langs de huizen te gaan, dat mocht uiteindelijk ook niet. Maar ik heb een huurbaas die meedenkt en daarnaast het geluk dat ik geen personeel heb, dus ik zie het nog wel zitten."

Bouwman twijfelt waarvoor ze het geld gaat gebruiken: "Het terras moet weer zomerklaar worden gemaakt. Toch zou ik het liefst het geld gebruiken voor een groot feest, als het straks weer mag. De kroeg bestaat op 2 mei vijf jaar en het lijkt me mooi om dat te vieren." De eigenaresse hoopt dat ze haar zaak binnenkort weer open kan doen en hoopt daarbij op de afschaffing van één specifieke coronamaatregel: "Die anderhalve meter moet er echt af. Buiten gaat dat nog wel, maar dan kan ik maximaal tien gasten in het café hebben. Dan heb ik liever dat ze wachten met het openen van de horeca tot in mei, dan dat we in maart weer open mogen en dat die maatregel nog van kracht is. Maar ik zal hoe dan ook blijven doorgaan met '1 met de jas aan'."

Foto: Monique Bouwman

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
REGIO8 TERBORG GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK
Deel dit artikel: