David Dekker is leiderstrui na één dag weer kwijt

HEDEL - De 23-jarige David Dekker heeft niet lang van de leiderstrui kunnen genieten. Hij kreeg de trui vanmorgen in zijn schoot geworpen door het uitstappen van Mathieu van der Poel, maar na de tijdrit van vandaag is hij de leiderstrui weer kwijt.

Dekker werd zondag tweede in de eerste etappe van de Ronde van de Emiraten, achter Mathieu van der Poel. Dat was al een knappe prestatie voor de zoon van voormalig profrenner Erik Dekker, maar vandaag kreeg hij alsnog de leiderstrui om zijn schouders.

Dat kwam doordat een staflid uit de ploeg van Mathieu van der Poel positief getest is op corona, daardoor stapt de hele ploeg uit de ronde.

In de tijdrit reed Dekker dus in de rode trui, maar dat gaf hem niet zoveel kracht dat hij de tijdrit kon winnen. Die eer ging naar Filippo Ganna, de Italiaan. De rode trui ging naar de Sloveen Tadej Pogacar. Dekker staat na drie etappes achtste in het klassement, op 46 seconden van Pogacar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
HEDEL GEMEENTE MAASDRIEL UITGELICHT
Deel dit artikel: