Nadine Visser en Anouk Vetter sluiten Gelderse prijzenregen af

APELDOORN - Nadine Visser en Anouk Vetter hebben de Gelderse medailleregen op het NK Atletiek zondag afgesloten met een gouden en bronzen medaille. In Omnisport snelde de Arnhemse Visser naar haar snelste seizoenstijd op de 60 meter horden.

Hoewel Visser niet goed startte, maakte ze haar achterstand razendsnel goed. De Arnhemse Anouk Vetter presteerde het hele weekend al goed en kon haar weekend ook nog afsluiten met een medaille. Ze eindigde derde achter Zoë Sedney.

Luister hier naar de reactie van Nadine Visser, tekst gaat daarna verder:

Twee keer zilver

Eerder pakten twee andere Gelderse atleten zondag al zilver op de 800 meter op de NK Indoor Atletiek in Apeldoorn. Thijmen Kupers uit Lengel miste zijn achtste indoortitel, Sloot zag nipt het goud aan haar voorbijgaan.

Kupers wist al dat de concurrentie moordend zou zijn, want al zeven atleten liepen de EK-limiet op deze afstand, terwijl er maar drie startplekken zijn. Hij werd in Omnisport in Apeldoorn in de laatste ronde op flinke afstand gelopen door de uiteindelijke winnaar Djoao Lobles.

Bregje Sloot uit Lobith greep maar net naast de gouden plak. Het scheelde twee tienden van een seconde, maar ze moest toch haar meerdere erkennen in Britt Ummels. Sloot finishte wel ruim voor Suus Altorf.

Daniëlle Spek won in haar eigen woonplaats Apeldoorn opnieuw goud bij het hinkstapspringen. Ze prolongeerde haar titel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
APELDOORN GEMEENTE APELDOORN SPORT
Deel dit artikel: