Nieuws

Brons voor König en Van Hunenstijn, maar ze hoopten op meer

Van Hunenstijn pakt brons in haar eigen stad.
Van Hunenstijn pakt brons in haar eigen stad. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De Velpse Benthe König heeft voor het derde jaar op rij een medaille veroverd op de NK Atletiek in Apeldoorn. De kogelstootster behaalde een bronzen medaille. Ook Marije van Hunenstijn behaalde een bronzen medaille, de Apeldoornse deed dat op de 60 meter.
Ze moest haar meerdere erkennen in Jessica Schilder (winnares) en Melissa Boekelman (tweede). König stootte een afstand van 16.98 meter en werd daarin dus derde.
Na afloop liet de Velpse atlete weten dat ze baalt van haar prestatie. "Natuurlijk ben ik blij met de bronzen medaille, maar ik kwam hier voor een persoonlijk record en een medaille. Die laatste heb ik, maar dat PR niet."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Kogelstootster Benthe König baalt ondanks brons
Daarvoor had König over de 17.20 meter moeten stoten. "En ik had het gevoel dat dat erin zat vandaag, daarom baal ik ook zo."

Brons in eigen stad

Marije van Hunenstijn liep in haar eigen stad naar een derde tijd op de 60 meter, achter Naomi Sedney en Jamile Samuel. Van Hunenstijn liep een tijd van 7.38, haar beste seizoenstijd, maar ze had gehoopt op meer. "Vorige week liep ik 7.39, nu 7.38. Ik had wel gehoopt sneller te zijn nu."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Marije van Hunenstijn na haar bronzen plak in Apeldoorn
Toch stond ze er nu met een glimlach. "Het is mijn eerste indoormedaille, dus daar ben ik dan wel blij mee. Helaas kon er geen familie op de tribune zitten, maar ze hebben thuis op de livestream meegekeken."