Nijmeegs Kafé Bijstand veilt nostalgische wandcollages

NIJMEGEN - Al tientallen jaren een begrip in Nijmegen en omstreken. Kollektief Kafé Bijstand zag het levenslicht begin jaren tachtig, toen de werkloosheid hoog was en veel mensen in de bijstand zaten. Maar nu wordt het café verbouwd. De affiches die er hingen, worden nu geveild om daarmee de verbouwing te betalen.

De wandcollages bieden een nostalgische blik terug in het verleden. "We hebben bijvoorbeeld krantenknippels over de Bijstand", vertelt Etske Berk van café Bijstand. "In stukken hout van de wand van de kroeg. Die zijn gewoon uitgezaagd en die worden ook geveild."

Bekijk onze reportage. De tekst gaat eronder verder

Punkbands

Het café aan de Van Welderenstraat heeft een rijke historie aan live-optredens van obscure punkbands. Uitsluitend onbetaalde vrijwilligers runden tot nu de punkkroeg. "We waren 365 dagen per jaar open, maar dat werd steeds moeilijker", zegt collega Anne Velderman, "omdat we op vrijwilligers draaiden."

Daarom wordt café Bijstand een kroeg met betaald personeel en een professionele keuken. Omdat te bekostigen worden de wandcollages geveild. Bieden kan nu al online.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN
Deel dit artikel: