Kans op knalrode lucht door Saharazand

ARNHEM - Doordat er warme lucht wordt aangevoerd vanuit Afrika lijkt het wel lente in Gelderland. De zuidelijke wind voert ook een wolk Saharazand met zich mee, waardoor we volgende week kans maken op spectaculaire zonsopkomsten en -ondergangen. Dat meldt Weerplaza.

"Dinsdag en woensdag krijgen we met Saharazand te maken. Dan zou de lucht wat gelig kunnen kleuren", vertelt weerman Wouter van Bernebeek. Dat is goed nieuws voor fotografen want tijdens zonsopkomst en zonondergang kan de lucht dan knalrood worden, wat mooie plaatjes oplevert.

Vieze auto's?

Wie net de wasstraat heeft bezocht, hoeft niet bang te zijn dat de auto nu meteen weer vies wordt. "Saharazand blijft hoog in de lucht hangen en komt pas op de grond als het gaat regenen. Dat zou in Gelderland pas vrijdag kunnen gebeuren", legt Van Bernebeek uit.

Zie ook: Topdrukte in de wasstraat: 'Iedereen wil een blinkende auto'

Voorlopig blijft het nog stralend lenteweer. "Elke dag liggen de temperaturen tussen de 16 en 18 graden, woensdag misschien zelfs nog wat hoger. In achtertuintjes en op balkons zal het in de zon warm aanvoelen", voorspelt de weerman.

Volgens hem is het normaal een graad of 6 in deze tijd van het jaar.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: