Oorkonde voor Ruben (14) die het leven van zijn vader redde

NIJKERK - Ruben van Geelen (14) uit Nijkerk is onderscheiden voor een heldendaad die hij heeft verricht. De jongen startte een levensreddende reanimatie bij zijn vader die in november een hartaanval kreeg. Stichting Carnegie Heldenfonds beloont dit koelbloedige optreden met een zogenoemd 'loffelijk getuigschrift'.

Ruben werd vrijdag verrast met de oorkonde en het bijbehorende herinneringsgeschenk door burgemeester Gerard Renkema van Nijkerk. Dit gebeurde met een digitale ontmoeting. Rubens vader was daarbij.

Heldhaftig optreden

Het was Rubens zus Jessica die het moedige optreden van haar broertje, toen 13, bij de stichting en de eerste burger van Nijkerk onder de aandacht bracht.

Burgemeester Renkema zegt: "Ontzettend knap dat Ruben, op zijn leeftijd, het hoofd koel wist houden in zo’n noodsituatie. Hij heeft direct gereageerd en gedaan wat nodig was. Een heldhaftig optreden dat ook laat zien hoe belangrijk het is om te leren reanimeren, ook als je nog jong bent."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJKERK GEMEENTE NIJKERK ZORG
Deel dit artikel: