Nieuws

Van Lodenstein College in Kesteren wil nieuw ventilatiesysteem

Klaslokaal ter illustratie.
Klaslokaal ter illustratie. © Wikipedia
KESTEREN - Het Van Lodenstein College in Kesteren is hard op zoek naar geld om het ventilatiesysteem in de school te vervangen. Al sinds de oplevering van het gebouw zijn er problemen met de luchtverversing. Door de jaren heen zijn er diverse aanpassingen gedaan, maar dit heeft niet geleid tot een goed resultaat. Daarom wil de school, het liefst in de zomervakantie, het totale systeem vervangen. Met de vervanging is een flink bedrag gemoeid; zo’n 2.6 mln. Euro.
“Er zit schot in de zaak”, zegt bestuurder Gert van Leeuwen. “Samen met de gemeente hebben we in januari subsidie aangevraagd bij Het Rijk. Deze subsidie is bedoeld om luchtventilatie in schoolgebouwen te verbeteren. We verwachten daar ongeveer 800.000 Euro van te krijgen.”
De gemeenten in Nederland zijn verantwoordelijk voor de schoolgebouwen. Dat geldt ook voor de gemeente Neder-Betuwe. Van Leeuwen rekent er dan ook op dat de gemeente meehelpt om het probleem op te lossen. “De subsidieregeling geeft aan dat 30% door het Rijk wordt vergoed en 70% door gemeente en schoolbestuur. De gemeente Neder-Betuwe moet haar verantwoordelijkheid nemen, het schoolbestuur ook. Binnenkort gaan we weer constructief aan tafel zitten om zodoende een goed functionerend luchtventilatiesysteem in de school te krijgen.”