Wel bevrijdingsvuur, geen defilé in Wageningen

WAGENINGEN - De herdenking en viering op 4 en 5 mei in Wageningen zal ook dit jaar voor een groot deel online zijn. Het bevrijdingsvuur wordt rondmiddernacht wel ontstoken, maar er zal geen bevrijdingsvuurestafette plaats vinden. Ook het traditionele defilé kan dit jaar opnieuw niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Dat liet Thera Westerhoud, directeur van Wageningen45 donderdag weten in een online uitzending. Op 4 mei zal 's avonds op tv en online een programma te zien zijn bij Omroep Gelderland en de NOS, waarbij om 0:00 uur het bevrijdingsvuur ontstoken zal worden.

Portretten

Verder heeft de organisatie een brievenactie op touw gezet waarbij 350 schoolkinderen brieven schrijven aan nog in leven zijnde veteranen die hebben bijgedragen aan de bevrijding van Nederland. Daarnaast worden op acht plekken in Gelderland bij oorlogsmonumenten portretten gemaakt met betrokkenen of nabestaanden, en muzikanten. Deze zullen te zien zijn Omroep Gelderland.

Zie ook: '4 en 5 mei ook komend jaar sober, geen grote festivals'

Wethouder Leo Bosland vertelde tijdens de online uitzending dat de gemeente Wageningen met het oog op de coronamaatregelen diverse scenario's heeft. Twee weken voor de herdenking en viering wordt bekeken wat er mogelijk is.

Of er vanaf 2022 wel weer een defilé gehouden kan worden hangt onder andere af van de plannen die Defensie heeft met de viering van de nationale Veteranendag op 22 juni. Ook de wensen van veteranen van na de oorlog spelen een rol.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WAGENINGEN GEMEENTE WAGENINGEN
Deel dit artikel: