Zangduo laat zich vanwege corona omscholen tot... kapper

NIJMEGEN - Bijna een jaar lang voelen we in Gelderland nu de gevolgen van corona. Ook William Smulders en Lieke Grey, die als Nijmeegs zangduo altijd samen optraden. Toen hun agenda leegstroomde door de coronauitbraak, besloten ze iets compleet anders te gaan doen: knippen.

William Smulders en Lieke Grey, ook in het echte leven een stel, zijn helemaal van de retro. Dat merk je in hun muziek maar ook in hun gloednieuwe kapperssalon. "Old school", zo noemt William het. "De salon hebben we helemaal ingericht in retrostyle en dat past wel bij onze muziek. Wij spelen in de stijl van Elvis, Johnny Cash... Dat is old school en hoe ik wil knippen, is ook old school."

Bekijk de reportage. De tekst gaat verder onder de video.

Een jaar geleden zagen ze opeens afspraak na afspraak uit hun agenda verdwijnen. Vanwege corona gingen concerten en evenementen niet meer door. "Normaal spelen we vier keer per week en speel je tussendoor in de studio. Dan is een week te kort. Nu had je even niets. Je bent even helemaal op jezelf teruggeworpen. Voor mij heeft corona gebracht dat ik weer naar school ben gegaan, me heb laten omscholen tot barbier en een eigen bedrijf ben gestart."

Noodgedwongen dicht

Halverwege februari werd dat bedrijf, Williams&Grey in Nijmegen, officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Desondanks blijft de deur noodgedwongen dicht. Want ook het kappersvak biedt geen gegarandeerd inkomen, bleek deze coronacrisis. "Ik had van kinds af aan een passie voor haar, voor kuiven. Ik zat ook wel eens in de auto te denken: hoe lang ga ik dit optreden nog doen? Ik ben nu 48, maar gaan we dit tot onze tachtigste blijven doen? Maar het kwam er nooit van."

Toen corona toesloeg, had hij die kans wel. Hij begon de opleiding toen de impact van de crisis op het kappersvak nog niet duidelijk was. "Er was nog geen sprake van dat de kappers dicht gingen. En je dacht, corona verdwijnt ook wel weer."

Paniek

Lieke vult aan: "Toen al onze optredens werden afgezegd, was dat eerst wel een shock. Je bent eigenlijk geneigd om in paniek dingen te gaan doen. Maar we hebben tegen elkaar gezegd: laten we eerst even gaan nadenken." Voor Lieke kwam de interesse in haar doordat zij een aantal jaren haarproblemen had en noodgedwongen haarstukjes moest dragen. De partner van William heeft zelfs meerdere ijzers in het vuur, want naast dameskapper is zij ook herenkapper.

Hart bij de muziek

William en Lieke vertrouwen erop dat de kappers binnenkort weer open mogen. William: "Ik hoop zo snel mogelijk. We zijn er in ieder geval klaar voor. " En zodra het mag gaan ze ook weer optreden. Als de agenda van de kapsalon het toestaat, natuurlijk. Lieke Grey: " We gaan natuurlijk niet last minute de klanten afbellen."

En natuurlijk is er grote kans dat je als klant bij deze kapper ook gratis live muziek meekrijgt. Lieke: "Het is de bedoeling dat het een lekkere ontspannen sfeer wordt, waar iedereen gewoon lekker zichzelf mag zijn. Dus als daar een lekker moppie zingen bij komt kijken dan doen we dat."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN
Deel dit artikel: