Lokaal

Verscherpt toezicht Slingeland opgeheven

Verscherpt toezicht Slingeland opgeheven
Verscherpt toezicht Slingeland opgeheven © REGIO8
DOETINCHEM - De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd heeft het vorig jaar ingestelde verscherpte toezicht op het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem per direct opgeheven. Het ziekenhuis werd toen samen met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) onder toezicht gesteld vanwege de ontstane onrust omtrent de bestuurlijke fusie.
"Binnen het Slingeland Ziekenhuis is alweer geruime tijd sprake van bestuurlijke rust en er wordt na de defusie met vertrouwen gekeken naar de toekomst", aldus Jeltje Schraverus, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Doetinchemse ziekenhuis. "Wij hebben de inspectie de afgelopen periode goed op de hoogte gehouden van de relevante ontwikkelingen. Het is prettig dat ook de inspectie nu constateert dat de voorwaarden voor goed bestuur binnen het Slingeland weer hersteld zijn." Schraverus geeft aan dat het Doetinchemse ziekenhuis altijd heeft benadrukt dat de kwaliteit van zorg in het ziekenhuis nooit in het geding is geweest: "We gaan dan ook onverkort verder met het leveren van goede zorg."
In mei vorig jaar werden de ziekenhuizen, destijds nog bestuurlijk gefuseerd als Santiz Ziekenhuizen, onder verscherpt toezicht gesteld door de inspectie. Uiteindelijk besloten beide ziekenhuis tot een defusie en vanaf 1 januari van dit jaar zijn beide ziekenhuizen op bestuurlijk vlak weer onafhankelijk van elkaar.