'We brengen vrolijkheid met een tekening'

APELDOORN - Ondanks alle maatregelen probeert Stichting Present mensen op een veilige manier bij elkaar te brengen via hun raamtekenproject. "Mensen krijgen minder bezoek, hoe fijn is het dat je dan toch op een veilige manier even iemand in de ogen kunt kijken en contact kunt maken", laat Mariska Bleijenberg van Stichting Present weten.

De jonge Alana heeft het duidelijk naar haar zin als zij met mevrouw Ten Hoorn boter- kaas-en-eieren aan het spelen is via het raam. "Ik vind het heel leuk om te doen en doe dit vooral om mensen blij te maken", vertelt ze.

Ondanks dat mevrouw Ten Hoorn op leeftijd is, maakt ze het Alana niet makkelijk tijdens het spel en weet zelfs een potje te winnen: "Ik houd van kinderen en ik vind dit zo'n leuke verrassing", aldus een glunderende mevrouw Ten Hoorn.

Tekst gaat verder onder video:

De vrijwilligers van Present gaan langs de ramen van mensen die in een verzorgingshuis verblijven en maken mooie tekeningen of doen zoals in het geval van Alana en Mevrouw Ten Hoorn een spelletje. "We proberen met de tekeningen wat vrolijkheid te brengen en om te zien naar elkaar op een veilige manier", aldus Mariska.

Alana en mevrouw Ten Hoorn tijdens het raam tekenen. Foto: Omroep Gelderland

Raamtekenaars gezocht

Stichting Present is op zoek naar mensen die in kleine groepjes op ramen willen tekenen: "Wij zorgen voor de stiften en doekjes en als mensen misschien bang zijn dat ze niet zo creatief zijn, dan zijn er voorbeelden van tekeningen die gebruikt kunnen worden, dus overtrekken mag ook."

In het televisieprogramma Gelderland helpt wordt er aandacht besteedt aan het project. Lijk het jou ook leuk om een raamtekening te maken en iemand een moment van gelukt te brengen? Meld je dan aan via Gelderland helpt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: