nieuws

Vuurwapen in een pantysok verstopt, man aangehouden

Het aangetroffen vuurwapen in een pantysok.
Het aangetroffen vuurwapen in een pantysok. © Koninklijke marechaussee
DIDAM - Bij een controle van de Koninklijke Marechaussee in Didam is vrijdag een 52-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor verboden wapenbezit. De man had een vuurwapen in een panty in zijn dashboardkastje verstopt.
De marechaussee kwam het vuurwapen op het spoor bij het controleren van identiteitsdocumenten van de bestuurder en bijrijder. De bijrijder, een 48-jarige man uit Doetinchem, had deze documenten niet bij zich. Daarop werd de man gefouilleerd. In een tas die de man bij zich had, werd een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden.
Bij verdere controle van de auto, vonden marechaussees in het dasboardkastje een vuurwapen in een pantysok. Daarnaast werd een doosje met vijftig patronen aangetroffen.

Wapen getrokken

De marechaussees trokken daarop hun wapen en de mannen zijn aangehouden. Na onderzoek van de Forensische Opsporing, bleek het om een halfgeladen wapen te gaan. De bestuurder gaf aan dat het wapen van hem was.
De bestuurder heeft een dagvaarding gekregen en moet zich binnenkort melden bij de rechter. De bijrijder kreeg een boete voor het bezit van harddrugs.