nieuws

IJsclub krijgt meer leden door corona

IJsbaan de Hoeken (archief)
IJsbaan de Hoeken (archief) © Omroep Gelderland
IJZENDOORN - Alleen leden mogen de komende dagen het ijs op bij ijsclub De Hoeken in IJzendoorn. Dat is het gevolg van de coronamaatregelen die de club heeft genomen. Het mag namelijk niet te druk worden op het ijs. De maatregelen hebben er voor gezorgd dat de 700 leden tellende club er inmiddels 70 leden bij heeft gekregen.
De ijsclub werkt met een tijdslot. De leden kunnen op de inmiddels aangepaste website van De Hoeken een uur op het ijs reserveren. Kinderen tot 13 jaar zijn altijd welkom op de ijsbaan in IJzendoorn.
Volgen voorzitter Henk Zomerdijk moet zijn ijsclub rekening houden met strenge richtlijnen van de KNSB. Zo moeten mensen ook op de baan 1,5 meter afstand houden wanneer ze niet uit één huishouden komen. Stoelen worden op anderhalve meter uit elkaar langs de baan gezet en het clubhuis blijft dicht. Ook is er dit schaatsseizoen geen koek en zopie.

Als eerste open is traditie

“We zijn meester als eerste ijsbaan in de regio open” vertelt Zomerdijk. Als hij hoort dat een ijsbaan in Arnhem woensdag al open is blijft het even stil. De baan in IJzendoorn gaat donderdag pas open. “De ijsvloer ligt er prachtig bij. We hebben er vannacht nog extra water onder gespoten. Je wil niet dat er te weinig water onder het ijs zit”, gaat de voorzitter verder.
Zomerdijk denkt dat de meeste andere ijsbanen in de regio Rivierenland pas het komende weekend open gaan.