Overvallers vallen verkeerde huis binnen

ARNHEM - De politie denkt dat twee mannen in Arnhem een overval hebben gepleegd op het verkeerde huis. Dit was op donderdag 7 januari.

Rond 18.30 uur doet de bewoner van een huis aan het Sint Walburgisplein in Arnhem de voordeur open. Er is bij hem aangeklopt. Twee mannen staan voor zijn neus. Ze duwen hem naar binnen, roepen dat het een overval is en dat ze geld willen.

Het slachtoffer valt door de duw. Terwijl hij op de grond ligt, wordt hij geslagen en knijpt een van de overvallers zijn keel dicht.

Korte tijd later gaat het tweetal ervandoor.

Het slachtoffer mist niets, zegt Jennifer Schoorlemmer van de politie. "Op het moment dat ze erachter kwamen dat ze bij de verkeerde waren, lieten ze het slachtoffer los en zijn ze de woning uit gerend."

Het slachtoffer doet anoniem zijn verhaal. Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.

Signalement overvallers

De overvallers worden geschat tussen de 25 en 35 jaar. Een van de twee is tussen de 1 meter 70 en 1 meter 80 lang. Hij heeft een vrij stevig postuur, krullerig haar en droeg tijdens de woningoverval donkere kleding. De andere man is iets langer, tussen de 1 meter 80 en 1 meter 90 lang. Hij is slanker dan zijn compagnon. Ook hij droeg die avond donkere kleding.

Wie de politie aan informatie kan helpen, wordt verzocht de gratis tiplijn te bellen: 0800-6070. Wie anoniem een tip wil achterlaten kan bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Het zaaknummer is: 2021011005.

Het invullen van dit tipformulier kan uiteraard ook.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM BUREAU GLD POLITIE JUSTITIE
Deel dit artikel: