Nieuws

Ga ook vandaag de weg niet op, adviseert Rijkswaterstaat

Vanwege het winterse weer zijn veel strooiwagens op de weg.
Vanwege het winterse weer zijn veel strooiwagens op de weg. © ANP
ARNHEM - Automobilisten krijgen ook vandaag het advies niet de weg op te gaan. Het blijft gevaarlijk op de weg, ook nu er geen sneeuw meer valt. In het hele land geldt voorlopig nog code geel vanwege de gladheid.
"Ook vanavond en vannacht gaan strooiwagens weer de weg op", sprak een woordvoerder van Rijkswaterstaat maandag. "We ruimen sneeuwresten op en moeten blijven strooien. Sneeuw die smelt, verandert weer in ijs en dus blijft het gevaarlijk."
Treinen en bussen rijden mondjesmaat. De NS laat in het hele land alleen sprinters rijden. Vrieskou en vocht zorgen voor ijsafzetting aan bovenleidingen, aldus NS.

Kleine stations

De sprinters stoppen ook op kleine stations. De NS hoopt zo zoveel mogelijk reizigers naar hun bestemming te kunnen brengen. Indien mogelijk worden sprinters ook verlengd.
Of de treinen van Arriva rijden, is dinsdagochtend pas duidelijk. Maandag waren er veel storingen aan de infrastructuur.

Bussen

De bussen van Arriva rijden in de Achterhoek een aangepaste dienstregeling tussen 8.00 en 13.00 uur. De lijnen kunnen alleen over de hoofdrijbanen rijden.
In het Rivierenland rijden tot 13.00 uur geen bussen van Arriva. In de middag wordt voor beide regio's de situatie opnieuw bekeken. De vervoerder raadt reizigers aan de website www.arriva.nl/winterweer in de gaten te houden.