Jongeren zien elkaar weinig, maar nu is er een online hangplek

APELDOORN - Een online platform moet Apeldoornse jongeren bij elkaar brengen. Door corona zien ze elkaar stukken minder en dat valt sommigen zwaar. Met Young055 kunnen ze samen bakken, dansen en workshops volgen.

Eén van de drijvende krachten achter het platform is Tim Koldenhof Producties. Het bedrijf van Tim en zakenpartner Joji Na biedt onder meer theaterlessen. Een studio hadden ze er al, en met de hulp van hun leerlingen wist het duo diverse programma's voor Young055 op poten te zetten.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Aan de tand voelen

Bakken met Bo en Lotte, een TikTok-workshop of het programma De straat op met Ilse: het zijn voorbeelden van shows die inmiddels honderden kijkers trekken, zegt de gemeente. "Een platform voor en door jongeren", aldus presentatrice Ilse Voerman.

Ze trekt eropuit om jongeren aan de tand te voelen op straat. De interviews hebben als rode draad de coronacrisis, maar spitsen zich toe op heel diverse onderwerpen. Daten bijvoorbeeld, hoe gaat dat in coronatijd? En geven jongeren nu veel meer geld uit?

Bekijk hier een uitzending van De straat op met Ilse.

Sinds eind 2020 is het online platform te bezoeken en het bezoekersaantal groeit. Wethouder Wim Willems nodigt jongeren uit met meer initiatieven te komen, om Young055 uit te breiden.

"Dien het in", roept hij op. "Dan zorgen wij dat we een zakje geld voor je hebben." Als de gemeente een idee steunt, krijg je maximaal 2500 euro om dat plan uit te voeren.

Interesse uit de omgeving

Willems is erg in zijn nopjes met hoe Young055 zich ontwikkelt en vertelt dat er al interesse is uit omliggende gemeenten: "Dit initiatief is veel te mooi om alleen in Apeldoorn te houden. We nodigen hen (de gemeenten, red.) van harte uit om te kijken hoe wij dat hier doen."

Als de coronacrisis straks voorbij is, denken de initiatiefnemers dat het platform nog prima kan blijven bestaan om jongeren bij elkaar te brengen, zowel online als tegen die tijd ook weer offline.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
APELDOORN GEMEENTE APELDOORN CORONA UITGELICHT
Deel dit artikel: