Nieuws

Even tennissen en dan snel naar huis: 'Om 20.45 uur gaan de lampen uit'

Het is 's avonds druk op de tennisbaan in Nijkerk.
Het is 's avonds druk op de tennisbaan in Nijkerk. © Omroep Gelderland
NIJKERK - Het kabinet versoepelt een aantal coronamaatregelen, maar of ook de avondklok eraan moet geloven is nog niet duidelijk. Daarover valt later deze week het besluit. Dat betekent dat ze bij tennisvereniging Sparta in Nijkerk nog even in spanning blijven: mogen ze daar straks na 21.00 uur weer tennissen?
De banen in Nijkerk zijn 's avonds druk bezet. De tennisclub telt zijn zegeningen, vertelt voorzitter Sibert van Leeuwen. “We hebben het afgelopen jaar 70 tot 75 nieuwe leden bij elkaar geschraapt.”

Vaste speeltijden

Maar door de coronamaatregelen kan er niet als vanouds getennist worden. Zo zit de kantine dicht en is dubbelen uit den boze. En door de avondklok moet iedereen op tijd naar huis.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Drukte op de tennisbaan in Nijkerk
De tennisclub heeft vanwege de avondklok vaste speeltijden ingesteld. Alle wedstrijden duren 45 minuten en dat gaat non-stop tot 20.45 uur door. “Dan gaan alle lampen uit, zodat iedereen op tijd thuis is”, aldus Van Leeuwen.

Weer dubbelen

Dat tennissen in coronatijd populair is, merken ook de fanatieke tennissers die op de baan staan. Ze kunnen hun plek drie dagen van tevoren reserveren. “Dat doen we ook gelijk, anders ben je te laat. We zetten nog net niet de wekker”, zegt iemand.
Tot 20.45 uur wordt er non-stop getennist.
Tot 20.45 uur wordt er non-stop getennist. © Omroep Gelderland
Voor de recreatieve sporters is het tennissen een manier om toch nog met andere mensen in contact te komen. “Ik werk volledig vanuit huis. Dus het enige wat je dan nog kan doen om nog een beetje beweging te hebben, is met vrienden een potje tennissen”, vertelt een ander.
Dat de club een uur eerder dichtgaat vanwege de avondklok, is voor de sporters nog niet eens zo'n groot probleem. “Ik zou veel liever hebben dat we binnenkort weer kunnen dubbelen.”