Lokaal

Rotonde op kruising N317 bij Bontebrug

Rotonde op kruising N317 bij Bontebrug
Rotonde op kruising N317 bij Bontebrug © REGIO8
SILVOLDE - Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland gaan een rotonde aanleggen in de Dinxperloseweg (N317) bij Bontebrug (gem. Oude IJsselstreek) en een deel van de Oversluis reconstrueren. Volgens de partijen wordt de verkeersafwikkeling en de verkeersveiligheid op de provinciale weg daarmee vergroot.
"Na acht jaar voorbereiding kan dan eindelijk de rotonde worden aangelegd", aldus de beide partijen. De rotonde wordt gesitueerd op het kruispunt Ulftseweg, Dinxperloseweg en Oversluis. "Voor fietsers vanuit Dinxperlo wordt een nieuwe fietsroute aangelegd achter de cafetaria ‘Bij Ben’ ten noordoosten van het bovengenoemde kruispunt naar het tweerichtingen-fietspad langs de N317 richting Gendringen. Verder wordt de ‘rechtsaffer’ op de Dinxperloseweg richting het dorp Bontebrug weggehaald, omdat dit een onoverzichtelijk en daarmee gevaarlijk wegvak is." Voor uitvoering van de plannen kapt de provincie 21 bomen, deze kapvergunning is door de gemeente inmiddels verleend.
De totstandkoming van de rotonde kent een lange weg. In 2013 zijn provincie Gelderland en de gemeente Oude IJsselstreek een verkenning gestart om het kruispunt N317 met de Oversluis in Bontebrug verkeersveiliger te maken. Op 9 februari 2016 heeft Provinciale Staten voor deze aanpassing het Provinciaal Inpassingsplan vastgesteld. In die tijd is er ook uitvoerig met omwonenden gecommuniceerd. Na de uitspraak van de Raad van State op 24 september 2016 is het plan onherroepelijk geworden. Vanaf maandag 12 april starten de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde en het fietspad. Naar verwachting zijn de werkzaamheden 18 juni klaar.