B&B in GLD - 'Als mensen hier komen staan ze toch even verbaasd te kijken'

OOSTERWOLDE - In B&B in GLD gaan meerdere lokale omroepen uit Gelderland op zoek naar pareltjes van B&B’s. Wie heeft het mooiste plekje? Waar staat de meest bijzondere B&B? Wie serveert het beste ontbijt?

Rijsgaardhoeve

Sommige mensen willen alleen maar luxe als ze een B&B boeken, maar anderen willen terug in de tijd. En dat kan bij de Rijsgaardhoeve in Elburg. Je kunt daar namelijk slapen in een bedstee in een plaggenhut. Dat is een deels ingegraven woning waarvan het dak bestaat uit stukken (plaggen) van de bovenste grondlaag met begroeiing. Je slaapt dus als het ware onder de grond. Henk Tabois en Hennie Kolkman van Loco Media Groep gaan er op bezoek en vragen aan de gasten wat hen bezielt om juist daar te willen overnachten.

De Heughte

In het slaperige gehucht Oosterwolde, staat de B&B De Heughte van Harry en Jacqueline Mouris. Zij bouwden hun paardenstal om tot een overnachtingsplek, met zwembad en spa. Maar het meest bijzondere aan deze B&B zijn nog wel de bijen die Harry er op na houdt. In de tuin staat een echte imkerij en ja, die honing krijg je natuurlijk ook bij het ontbijt. Onze collega’s van Loco Media Groep, Hennie Kolkman en Henk Tabois, laten ons deze bijzondere B&B zien.

Dit programma kwam tot stand naar aanleiding van een prijsvraag om een programma te bedenken dat lokale omroepen met elkaar verbindt in Gelderland. Het programma-idee van Loco Media Groep leidde uiteindelijk tot B&B in GLD.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: