Esther regelt pruiken voor kankerpatiënten: 'ik wil ze blij maken'

ARNHEM - De behandeling van kanker is zwaar en daarbij kan je ook nog eens je haar kwijtraken door sommige behandelingen, wat zwaar is voor vrouwen én mannen. De Arnhemse Esther schiet daarbij te hulp.

Ze zamelt met haar stichting Hair4Her haarstukken en haarbedekking in voor mensen met kanker. "Ik heb jarenlang de Roparun gelopen. Mijn passie zit in de palliatieve zorg voor kankerpatiënten." Die passie is er gekomen doordat ze zelf ziek is geweest, toen ze dertig was.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder:

Het regelen van haarbedekking kwam ook voort vanuit de Roparun. "Iemand gaf mij ooit één pruik. Die hoopte dat ik er iets mee kon, omdat ik veel contacten heb." De pruiken worden beschikbaar gesteld. "Bijvoorbeeld ook door familieleden waarvan diegene is overleden", vertelt Esther Hogeweg Holland.

'Het is heftig'

"Heel veel haarwerken, die zijn gebracht, hebben een verhaal." De stichting leent de haarwerken uit. "Ik vind het heel fijn om cliënten terug te zien, maar dat gebeurt niet altijd. Het is fifty-fifty."

Dat maakt haar vrijwilligerswerk ook heftig. Ze is altijd benieuwd naar het verhaal, maar dat hoeft niet iedereen te delen. "Je komt hier voor een haarwerk. Ik wil dat er een match ontstaat tussen degene die het komt lenen en het haarwerk. Ik hoef niet door te vragen. Soms komt het verhaal, en soms komt het verhaal ook niet."

Jochem van Gelder besloot Esther een verrassing te brengen. Hij rijkte haar de onderscheiding uit van het programma De Gulden Gelderlander. "Ik zal hem zeker delen met al diegenen die mijn werk een warm hart toedragen en ook helpen met dit te kunnen blijven doen in de toekomst.

Bekijk hieronder de hele uitzending van De Gulden Gelderlander.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: