Shoppende honden in het Modekwartier

ARNHEM - Voor honden geldt geen lockdown. Dus als je dan met je trouwe viervoeter gaat wandelen, kun je er maar beter goed uit zien. Linda Geerdink duikt in haar programma Linda breekt UIT! de provincie in om te laten zien dat er toch nog genoeg te doen is.

Deze week duik ik in de wereld van de hondenmode. Mooie outfits voor hond en baas. Iets dat ver van me afstaat, maar waar ik wel heel nieuwsgierig naar ben. Wat bezielt mensen om samen met de hond een bijpassende outfit aan te trekken?

In Klarendal, het creatieve hart van Arnhem, zit hondenmode-ontwerpster Dicky van den Broek. Als ik het atelier binnenstap word ik vriendelijk begroet door Bluey, de hond van Dicky.

Dicky in haar atelier. Foto: Omroep Gelderland

Geen carnavalspakjes

"Ik maak geen carnavalspakjes voor honden, maar stoere kleding", is een van de eerste zinnen die ze roept. Als ik om me heen kijk zie ik halsbanden, tuigjes, riemen, poepzakhoudertjes… Een Walhalla voor hondenliefhebbers, maar ook voor mensen die van een stoere look houden. Alles is gemaakt van gerecycled materiaal. Afgedankte spijkerbroeken, koeienhuiden, oude motorjassen.

Ze graait in haar voorraadbakken en laat zien hoe ze uit 1 motorjas, 4 tassen en een riem kan halen. "En zo hebben hond en baas al snel een matching outfit", lacht ze.

Vaste klant

Jeroen Pompe is een van de vaste klanten van Dicky. Als ik hem vraag waarom hij graag matching outfits draagt, zegt hij dat hij trots is op zijn hond en dat iedereen mag zien, dat ze bij elkaar horen.

En Jeroen is niet de enige. Sinds de coronacrisis heeft Dicky het drukker dan ooit. "Mensen zijn thuis, hebben meer aandacht voor hun huisdier en bestellen makkelijker online."

Door het enthousiasme van deze dierenliefhebbers kan ik het niet laten om samen met de hond van Dicky toch wat matching outfits uit te proberen.

Benieuwd hoe het me staat of hoe ik word uitgelachen op straat? Bekijk dan hier aflevering 2 van Linda breekt UIT!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: