nieuws

We kunnen niet veel anders dan wandelen, en dat merk je buiten

Bezoekers op de binnenplaats van kasteel Doorwerth
Bezoekers op de binnenplaats van kasteel Doorwerth © Omroep Gelderland
DOORWERTH - Tijdens deze tweede lockdown kunnen we tot 9 februari niet veel anders dan wandelen of sporten in de natuur. De horecagelegenheden die bij of langs wandelroutes liggen, doen het goed met hun afhaalproducten, zoals koffie to go, broodje kroket to go of een kopje soep to go.
Bekijk de video. Tekst gaat eronder verder
Wandelaars gaan op pad met koffie,
Brasserie Staverden op de Veluwe heeft bij droog weer zelfs hun barbecue aanstaan om de mensen van warme broodjes te voorzien. Kasteelcafé De Zalmen bij Kasteel Doorwerth heeft door de hele coronasituatie al vijf keer haar bedrijfsformule moeten aanpassen aan de steeds wisselende omstandigheden.
Zo waren ze tijdens de eerste lockdown elf weken dicht, maar zijn ze nu, vooral in het weekend, druk met veel uiteenlopende 'to go' producten. Bij Hotel-Restaurant de Gouden Karper in Hummelo, waar veel wandelroutes beginnen en eindigen, wordt door de wandelaars veel gebruik gemaakt van de koffie en andere producten to go.
De eigenaren van de horecagelegenheden die Omroep Gelderland sprak, zeggen allemaal dat ze lang niet de omzet halen die ze gewend zijn. Maar ze vinden het prettig dat hun medewerkers aan het werk zijn en dat ze op deze manier contact houden met klanten.