Overspel ook in Apeldoorn onder de loep

APELDOORN - In Nunspeet is het al verboden, in Elburg blijft het een heet hangijzer en nu speelt de discussie ook in Apeldoorn: overspel. Of beter gezegd, reclame daarvoor. SGP en ChristenUnie ondernemen actie.

Reclames van SecondLove, een bedrijf dat openlijk overspel promoot, doen al een tijd veel stof opwaaien. Zo besloot de raad in Nunspeet om zulke reclames voortaan te verbieden. In Elburg leidde de discussie hierover zelfs tot ruzie.

Ongewenst

De SGP en ChristenUnie in Apeldoorn zwengelen ook daar de discussie aan: kan een 'comfortabele gezinsstad', zoals Apeldoorn zich graag profileert, zich verenigen met deze reclames?

Daarover stellen de partijen vragen. Zij maken zich zorgen, niet alleen vanuit christelijk oogpunt, maar ook vanwege de (negatieve) effecten die overspel heeft op gezinnen. "Wij vinden dat ontrouw in relaties niet normaal is. Publieke promotie hiervan is ongewenst."

Wat kan Apeldoorn doen?

Beide partijen vragen aan het college van Apeldoorn of de gemeente invloed heeft op het tonen van reclames langs de weg en zo ja, of daar voorwaarden aan worden gesteld. Of kunnen gemeente en raad afspraken maken met een exploitant die verantwoordelijk is voor reclame-uitingen?

Daarnaast vragen ChristenUnie en SGP zich af hoe de gemeente 'trouw' kan promoten binnen relaties. Daaronder verstaan zij waarden die 'als fundament dienen voor een gelukkige en comfortabele gezinsstad'.

Op de vragen komt binnen enkele weken een antwoord.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
APELDOORN GEMEENTE APELDOORN
Deel dit artikel: