Winterswijk kiest voor nieuw bedrijventerrein aan Misterweg

WINTERSWIJK MISTE - Winterswijk heeft de keus op de Misterweg laten vallen voor het realiseren van een nieuw bedrijventerrein. Dat moet komen tegenover vrijetijdsmarkt Obelink. Grondeigenaren en omwonenden zijn woensdag door de gemeente op de hoogte gebracht van de locatiekeuze.

“De mooie rechte stukken die we kunnen verkavelen en de verkeerssituatie hebben de doorslag gegeven om te kiezen voor deze locatie”, zegt wethouder Inge Klein Gunnewiek. “Daarmee kunnen we een mooie entree voor Winterswijk behouden.”

De gemeente koos eerder voor Tuunterveld, maar dat plan viel niet goed bij omwonenden. Zij haalden veel argumenten voor die locatie onderuit. Vervolgens kwam er een nieuw rapport met nieuwe metingen en berekeningen, waarbij de Misterweg en ook het Elinksveld naar voren kwamen.

'Grote bijdrage aan economisch klimaat'

Volgens Klein Gunnewiek zijn de bereikbaarheid en het financiële plaatje belangrijke argumenten voor ondernemers om zich in de toekomst op de locatie aan de Misterweg te vestigen.

“Het gaat om 15 tot 20 hectare. De industriesector kan een grote bijdrage leveren aan ons economisch klimaat, waardoor we in Winterswijk weer een flink aantal jaren vooruit kunnen.” De gemeente denkt nog na over welk soort bedrijven zich hier in de toekomst mogen vestigen.

Omwonenden gaan in verweer

Omwonenden aan de Misterweg zijn niet blij met de locatiekeuze van de gemeente en gaan in verweer. Zij vrezen dat ze worden ingesloten door het nieuwe bedrijventerrein.

De wethouder heeft begrip voor de onzekerheid die leeft bij grondeigenaren en bewoners. “Ik heb woensdagochtend een aantal bewoners gebeld en persoonlijk gesproken en ik ga zo snel mogelijk verder met ze in gesprek”, aldus Klein Gunnewiek. De gemeente wil hiervoor digitale informatiesessies organiseren.

Gemeenteraad beslist in mei

Het plan voor het toekomstige bedrijventerrein ligt de komende zes weken ter inzage en wordt in mei besproken in de gemeenteraad. Als de raad akkoord gaat trekt de gemeente een jaar uit om een gebiedsvisie voor de Misterweg op te stellen.

Daarbij wordt gekeken naar de inrichting van het gebied, zoals het veiliger maken van de N318 en een ecologische verbindingszone tussen de natuurgebieden Bekendelle en het Korenburgerveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WINTERSWIJK MISTE GEMEENTE WINTERSWIJK
Deel dit artikel: