De Graafschap ziet in Leemans een 'begenadigd linkspoot met meerwaarde'

DOETINCHEM - Clint Leemans komt met onmiddellijke ingang naar De Graafschap. De middenvelder van PEC Zwolle wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd.

Bij de eredivisieclub kwam de 25-jarige Brabander weinig aan spelen toe. Dinsdagavond viel Leemans twintig minuten voor tijd nog in tegen Heracles Almelo. Omdat PEC middenvelder Manuel Benson heeft aangetrokken van Royal Antwerp, mocht Leemans vertrekken uit de Overijsselse hoofdstad. De nieuwe speler van De Graafschap werd opgeleid bij PSV.

Meerwaarde

De Graafschap had de creatieve middenvelder, die ook regelmatig op de vleugels speelt, al weken op de korrel. Leemans is voor de club uit Doetinchem de gewenste versterking die het elftal volgens de technische staf direct beter maakt. "Wij denken dat Clint echt een meerwaarde kan zijn voor ons", verwacht technisch manager Peter Hofstede.

Middenveld

"Hij kan eigenlijk overal op het middenveld goed spelen en is natuurlijk een begenadigd linkspoot. Ook met vrije trapppen zou hij ons goed kunnen helpen hoop ik. We zijn blij met hem en dat is hij zelf ook. We waren al lang met Leemans bezig. Uiteindelijk heeft Zwolle hem laten gaan omdat hij daar toch te weinig speelde", aldus Hofstede.

Leemans speelde eerder voor onder meer VVV-Venlo en RKC Waalwijk. Hij is vrijdag al inzetbaar in de thuiswedstrijd van De Graafschap tegen TOP Oss. "De overschrijving, een dag voor de wedstrijd, zal zeker op tijd worden geregeld verwacht ik en dan is hij er inderdaad vrijdag al bij."

Leemans is een neefje van voormalig De Graafschap-speler Branco van den Boomen, die vorig seizoen vertrok naar Toulouse.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: