Jongen uit Westervoort aangehouden na oproep om te rellen

WESTERVOORT - Een minderjarige jongen uit Westervoort is dinsdag aangehouden nadat hij online een oproep deed om te rellen. Dat heeft de politie woensdag laten weten.

De jongen deed de oproep op sociale media. De politie kwam de oproep vervolgens onder ogen en startte direct een onderzoek. Agenten konden snel achterhalen wie achter het account zat. De jongeman is kort daarna thuis aangehouden. Hij is volgens de politie zelf niet de straat op gegaan.

Kinderen thuis houden

Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie deden dinsdag al een oproep aan ouders om kinderen thuis te houden. Veel relschoppers, die de afgelopen avonden door heel Nederland zijn opgepakt bij ongeregeldheden rond de avondklok, zijn tieners en wonen nog thuis.

Het OM kijkt intussen of en hoe de schade die de relschoppers hebben veroorzaakt op hen verhaald kunnen worden. "'Laat het een waarschuwing zijn voor iedereen met plannen", stelt de politie.

Rellen bleven dinsdag uit

Er werd dinsdagavond gevreesd voor ongeregeldheden rondom de avondklok in onze provincie, maar grote problemen bleven uit. Op sociale media circuleerden berichten waarin mensen elkaar opriepen dinsdagavond te protesteren in Doetinchem, Wijchen en Zaltbommel.

In Doetinchem en Zaltbommel was daarom een noodbevel van kracht.

Zie ook: Noodbevelen in Doetinchem en Zaltbommel, maar rellen blijven uit

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WESTERVOORT GEMEENTE WESTERVOORT
Deel dit artikel: