nieuws

Hulp bij noodopvang 'scheelt veel werk', maar het blijft onverminderd druk

Kinderen kunnen bij de noodopvang terecht als hun ouders een cruciaal beroep hebben
Kinderen kunnen bij de noodopvang terecht als hun ouders een cruciaal beroep hebben © Omroep Gelderland
GROESBEEK - Opvangorganisaties in Groesbeek zijn tevreden met de hulp van de gemeente Berg en Dal. Die beoordeelt sinds twee weken wie er wel en geen recht heeft op noodopvang in coronatijd.
"Alles loopt goed, al blijven de aantallen zeker onder schooltijd onverminderd hoog", concludeert Odette van Hees, directeur van Kindercentrum Domino.

400 aanvragen

De gemeente Berg en Dal heeft in twee weken tijd zo'n vierhonderd aanvragen voor noodopvang voor kinderen binnengekregen. "Het team van de gemeente heeft heel hard gewerkt om alle aanvragen zo snel mogelijk af te handelen en dat gebeurde in een goede samenwerking", stelt Van Hees.
Alle aanvragen zijn goedgekeurd, al zijn er soms wel minder opvangdagen toegekend dan ouders wilden hebben, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Het aantal kinderen in de opvang is ongeveer gelijk gebleven, niet gestegen.

Winst

De winst van de hulp van de gemeente, is vooral tijdwinst voor opvangorganisaties, concluderen zowel de gemeente als de opvangcentra.
Die waren tot voor kort verantwoordelijk voor de beoordeling van opvang-aanvragen in coronatijd. "Het feit dat de gemeente dit werk heeft overgenomen heeft ons rust en tijd gegeven om andere zaken weer op te pakken", zegt Van Hees.
"Het scheelt veel werk", zegt ook Roel Kuppens, directeur van basisschool Op de Heuvel in Groesbeek