Dode en gewonden bij brand in zorgcentrum Wilp

WILP - Bij een brand in een zorginstelling van Zozijn in Wilp is in de nacht van dinsdag op woensdag een dode gevallen. Het gaat om een bewoner van het complex. Drie anderen raakten gewond.

UPDATE 10.00 uur | Dodelijke brand in zorgcentrum Wilp is aangestoken, schrik is groot

Het vuur brak rond 02.30 uur uit in een kamer op de begane grond van een gebouw van het complex aan de Kasteellaan. Het gaat volgens de politie om een gebouw waar mensen zelfstandig wonen. Personeel van de zorginstelling werd gealarmeerd door het brandalarm en heeft omliggende woningen ontruimd.

De brandweer heeft volgens een correspondent na aankomst een bewoner uit het pand gehaald.

Dode en drie gewonden

Ondanks inspanningen van massaal gealarmeerde hulpdiensten heeft één bewoner de brand niet overleefd. Drie anderen raakten gewond. Van hen is één naar het ziekenhuis gebracht, zegt de veiligheidsregio. Een woordvoerder van Zozijn zegt dat het gaat om iemand die rook ingeademd heeft en dat de verwondingen meevallen.

Op het terrein van Zozijn wonen zo'n 400 verstandelijk gehandicapten in kleinschalige gebouwen. In het gebouw waar de brand woedde zouden vijf mensen wonen.

De politie onderzoekt de brand. Over de oorzaak is nog niets bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WILP GEMEENTE VOORST
Deel dit artikel: