Gemeentelijke heffingen omhoog, hier betaal je de meeste belasting

ARNHEM - De inwoners van de meeste gemeenten in Gelderland zullen dit jaar weer meer moeten betalen aan gemeentelijke heffingen, zoals de onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing en reinigingsrechten. Dat blijkt woensdag uit nieuwe cijfers van het CBS.

De ozb stijgt landelijk met gemiddeld 5 procent. Dat de ozb stijgt komt voornamelijk omdat de woningen in heel Nederland weer meer waard zijn geworden. Alle heffingen samen stijgen met ruim 4 procent.

Brummen de grootste verhoging

Met 35,5 procent is de verhoging van de ozb in de gemeente Brummen, net als vorig jaar, het hoogst in onze provincie. In de gemeente Nijmegen is de ozb-heffing het hoogst met 487 euro.

Van alle 55 gemeenten in onze provincie betalen alleen de inwoners van Arnhem, Neder-Betuwe, West Maas en Waal en Rozendaal dit jaar minder ozb dan vorig jaar.

Grote verschillen in rioolheffing

En waar men in Overbetuwe slechts 47 euro betaalt voor de rioolheffing, is Lochem met deze heffing het duurste van de provincie met 159 euro.

Een uitschieter bij de reinigingsrechten is de gemeente Doesburg. Daar betalen de inwoners 18 procent meer.

Bekijk hier de verwachte opbrengsten van de heffingen per gemeente:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: