Herbouw hut Verscholen Dorp gestart

VIERHOUTEN - Eén van de drie replicahutten van het Verscholen Dorp in Vierhouten was in dusdanige slechte staat dat herbouw nodig is. Firma G. van de Kamp uit Putten is daar maandag mee gestart.

“De hutten worden om de zoveel jaar vervangen omdat het hout gaat rotten en ook vanwege de veiligheid. Deze specifieke hut staat er nu ongeveer 20 jaar en was aan de beurt voor renovatie”, vertelt Marja de Bolster, namens Stichting Het Verscholen Dorp.

Om ervoor te zorgen dat deze hut voor langere tijd meegaat is besloten om een grindlaag onder de hut aan te leggen, waarop de houten palen komen. “Het is onze wens om zo authentiek mogelijk de hut te renoveren en daarbij willen we dit keer ook bankjes in de hut laten plaatsen zodat met rondleidingen gasten kunnen plaatsnemen en dan kunnen luisteren naar het verhaal.”

Van de Kamp heeft aangegeven ongeveer twee weken nodig te hebben om de herbouwde hut op te leveren. Er wordt gebruik gemaakt van hetzelfde ontwerp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: