LIVEBLOG | Noodbevel van kracht in Zaltbommel vanwege mogelijke rellen

ZALTBOMMEL - Dit is ons liveblog over protesten rondom de avondklok. Op sociale media circuleren berichten waarin mensen elkaar oproepen dinsdagavond te protesteren in Doetinchem, Wijchen en Zaltbommel. Ook op andere plekken in Gelderland wordt gevreesd voor ongeregeldheden. In Zaltbommel is inmiddels een noodbevel van kracht.

Voor de meest recente updates: LIVEBLOG | Politie stuurt mensen weg uit centrum Doetinchem, noodbevel van kracht

20:17 Politie houdt de boel in de gaten in Doetinchem

Politie is volop aanwezig in Doetinchem. Foto: REGIO8

20:03 Noodbevel voor Doetinchem van kracht

19:44 Ook Winterswijk is alert

18:57 Ook signalen voor demonstratie in Nijkerk

De gemeente Nijkerk zegt signalen te hebben ontvangen dat mensen zich dinsdagavond willen verzamelen om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Burgemeester Gerard Renkema hoopt vurig dat mensen zich niet "laten opjutten."

“Ondernemers in onze gemeente hebben het al maanden zwaar. Nu komen daar de zorgen bij dat zij getroffen kunnen worden door relschoppende groepen.” Ook hij zegt snel te kunnen opschalen als dat nodig is en doet een beroep op ouders om kinderen extra in de gaten te houden.

18:26 Burgemeester Doetinchem wil dat iedereen thuis blijft, ook 'beschermers van de stad'

Op sociale media circuleren berichten waarin mensen elkaar oproepen dinsdagavond in Doetinchem te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Burgemeester Mark Boumans roept iedereen op thuis te blijven en doet een beroep op ouders. "Ouders zorg dat je kinderen binnen blijven! Een overtreding van een noodbevel is een misdrijf en uw kind heeft daar zijn of haar hele leven last.”

Hij reageert ook op groepen die zich dinsdagavond willen inzetten als ‘beschermers van de stad’. “Hoezeer ik dit gebaar waardeer, toch de oproep van mijn kant om dit niet te doen. Hoe meer mensen er op straat zijn, hoe lastiger de situatie voor de politie is. Geef de politie de ruimte om haar werk goed te kunnen doen”, schrijft Boumans. "De politie is vanavond extra waakzaam vanavond. Als het nodig is dan geef ik direct een noodbevel af", besluit hij.

18:08 Burgemeester Wijchen 'treft noodzakelijke maatregelen'

Marijke van Beek, burgemeester van Wijchen, roept haar inwoners via Twitter op de rust te bewaren. “We begrijpen jullie onrust en vragen. Vertrouw erop dat ik alle noodzakelijke maatregelen tref. Laten we met elkaar de rust bewaren”, schijft ze. Ze reageert op het gerucht dat relschoppers dinsdagavond naar Wijchen willen komen.

17:51 Doetinchem, Wijchen en Zaltbommel staan op scherp vanwege mogelijke rellen

De burgemeesters van Doetinchem, Wijchen en Zaltbommel staan op scherp, omdat er op sociale media berichten circuleren waarin mensen elkaar oproepen dinsdagavond te gaan demonstreren tegen de coronamaatregelen. In Doetinchem wil een groep zich verzamelen om de stad ‘te verdedigen’ tegen relschoppers.

Lees hier het hele verhaal.

17:45 Noodbevel in Zaltbommel vanwege mogelijke rellen

Burgemeester Pieter van Maaren van Zaltbommel heeft een noodbevel uitgevaardigd vanwege vermeende rellen in zijn stad. Op sociale media circuleren berichten waarin mensen elkaar oproepen dinsdagavond in Zaltbommel te demonstreren tegen de coronamaatregelen.

Het noodbevel betekent dat de burgemeester vergaande bevoegdheden krijgt om de orde te handhaven. Er wordt extra politie ingezet en toegangswegen richting het centrum worden in de gaten gehouden.

"Vanavond is er in Zaltbommel extra politie beschikbaar en er ligt een noodbevel klaar. Met dit noodbevel kan de politie overlastgevende personen direct uit het gebied verwijderen. Ik ben blij met alle inwoners die met ons dit opruiende gedrag afkeuren. Laten we met elkaar de rust bewaren en allereerst zorgen voor onze eigen veiligheid”, aldus burgemeester Van Maaren

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!