Het water stijgt, vee op het droge gebracht

TIEL - Kuddebeheerders halen deze dagen hun loslopend vee uit de uiterwaarden van de grote rivieren. Waterbeheerders verwachten een kleine hoogwatergolf waardoor de uiterwaarden volstromen.

Uit voorzorg worden de paarden en runderen naar hooggelegen droge plekken gedreven. Onder andere in de Kleine Willemswaard bij Tiel en in de uiterwaarden van de Waal bij Oosterhout en Lent brengen de kuddebeheerders Schotse hooglanders en wilde paarden op het droge. Veehouders krijgen een waarschuwing van de waterschappen.

Overstroming

Rijkswaterstaat verwacht dat de Maas in het weekeinde buiten de oevers zal treden. Deze rivier wordt gevoed door regen en smeltwater van sneeuw.

In de Ardennen is de afgelopen week veel sneeuw gevallen en vanaf woensdag gaat het dooien. Het zachtere weer zorgt dan ook voor veel regen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Hoogwatertoeristen

De Rijn en de Waal staan woensdag naar verwachting al wat hoger en zakken dan weer. Daarna bereikt de Rijn bij Lobith midden volgende week het hoogste punt doordat er veel water vanuit het Zuid-Duitse stroomgebied wordt aangevoerd.

De hoogwatergolven zullen voor zover bekend niet voor problemen met de waterveiligheid zorgen, maar kijken naar het hoge water is wel een geliefd toeristisch uitstapje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
TIEL GEMEENTE TIEL
Deel dit artikel: