NEC-De Graafschap eerste wedstrijd weer met publiek

NIJMEGEN - Bij de wedstrijd van NEC thuis tegen De Graafschap wordt voor de eerste keer weer publiek toegelaten.

Het duel wordt gespeeld op zondag 21 februari. Hiervoor worden door de club 1500 seizoenkaarthouders in de gelegenheid gesteld de wedstrijd bij te wonen. Bij dit onderzoek hanteert Fieldlab Evenementen zes zogenaamde bubbels van 250 supporters.

Contactmomenten in bubbels

Fieldlab krijgt de gelegenheid het onderzoek uit te voeren bij acht evenementen. Er wordt door onder andere het Radboudumc en BUAS in samenwerking met Logistics Community Brabant onderzoek gedaan naar onder meer contactmomenten in de bubbels en gedrag van bezoekers.

Naast NEC-De Graafschap wordt er ook getest bij onder meer een optreden van cabaretier Guido Weijers, een wedstrijd van Almere City en indoor-evenementen in Ziggo Dome.

PCR-testen

Deelnemers aan de onderzoeken ondergaan maximaal 48 uur voor het event een PCR-test en tonen vooraf een negatief testresultaat. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit. Vijf dagen na de wedstrijd ondergaan de bezoekers een tweede PCR-test.

Voor de pilot tegen De Graafschap kunnen NEC-fans zich vanaf 8 februari aanmelden. Hoe de zes bubbels er precies uit gaan zien, wordt de komende dagen bekendgemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: