nieuws

Financiële steun voor zwembad in Twello

Zwembad De Schaeck in Twello krijgt financiële steun.
Zwembad De Schaeck in Twello krijgt financiële steun. © zwembad De Schaeck
TWELLO - De gemeenteraad van Voorst stemt unaniem in met het voorstel om zwembad De Schaeck in Twello uit de financiële nood te helpen. De huur van 116.400 euro over 2020 wordt door de gemeente kwijtgescholden.
"Het zwembad gaat naar een negatief eigen vermogen, dat betekent eigenlijk dat we failliet zijn", zei voorzitter Henk Beekhuis onlangs over de situatie. Ondanks de steunmaatregelen en pogingen om kosten te besparen, schrijft het bad aan de Veenhuisweg diepe rode cijfers. Corona, met als gevolg minder zwemmers en nu een lockdown, is volgens het bestuur de oorzaak.

'Alleen eerste brand geblust'

De raad noemt het zwembad een belangrijke voorziening in de gemeente. "Een ontmoetingsplek voor jong en oud", aldus raadslid Margret Suelmann. Alle partijen stemden in met de steun, maar er heerst wel bezorgdheid over de toekomst. “Met dit besluit lijkt alleen de eerste brand geblust”, stelt Robin Hafkamp van Gemeente Belangen.
Voor komend jaar verwacht het zwembad wederom een tekort, aangezien corona voorlopig nog niet voorbij is. "Het gat voor 2021 zal nog veel groter zijn", aldus raadslid Toon Rutgers van VVD-Liberaal2000.

Kritisch kijken naar de kosten

De voorzitter van het zwembad heeft al aangegeven dat een tekort van meer dan 175.000 euro het meest realistisch lijkt. Gemeente Belangen roept daarom het zwembad op om nog eens goed te kijken naar de uitgaven. "Wees creatief, kritisch en kijk hoe en waar het eventueel minder kan."
Wethouder Hans van der Sleen geeft aan voorlopig de vinger aan de pols te houden. “We brengen de raad tijdig op de hoogte als de nood aan de man is bij het zwembad.”