'Waarom zou je dat doen?', wijk in Apeldoorn opgeschrikt door autobranden

APELDOORN - In de Apeldoornse wijk Brinkhorst zijn maandagavond en -nacht meerdere auto's in brand gestoken. Buurtbewoners reageren geschokt: "Waarom zou je dat doen? Steek lekker je eigen auto in de fik."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Aan de Nijverheidstraat gingen aan het einde van de avond drie auto's in vlammen op. Een andere wagen raakte beschadigd.

Volgens een correspondent ter plaatse stonden de voertuigen op een parkeerplaats, twee auto's stonden naast elkaar. Een derde auto stond aan de andere kant van de weg.

Beelden van de brand. De tekst gaat verder onder de video.

Knallen en grote vlammen

Bij een van de wagens is een brandbare vloeistof aangetroffen. Buurtbewoners hebben geen goed woord over voor de dader(s). Ook zijn ze geschrokken.

"Er waren een paar knallen te horen en je rook rubber. Het is geen fijn gevoel dat zoiets hier gebeurt", zegt een vrouw. Een man vertelt dat hij op de parkeerplaats grote vlammen zag. "Ze hadden pas getankt, dus het ging nog extra hard. Zielig voor die mensen."

Alerte buurtbewoners

Even na middernacht werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een autobrand in de wijk. Dit keer was het raak aan de Schotweg, zo'n 200 meter verderop.

Alerte buurtbewoners ontdekten een brand bij het voorwiel van een auto. Door snel ingrijpen konden ze voorkomen dat de hele wagen uitbrandde.

Onder een busje verderop in de straat lag een brandend voorwerp. Dat kon op tijd worden weggehaald.

Na de pogingen tot brandstichting hoorden buurtbewoners iemand hard wegrennen. De politie is een onderzoek gestart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
APELDOORN
Deel dit artikel: