Oude IJsselstreek plaatst wildbord na brief

SILVOLDE - Oude IJsselstreek komt met het plaatsen van waarschuwingsborden langs de weg tussen Silvolde en Sinderen vier kinderen tegemoet. Ze maakten zich zorgen over overstekend wild en schreven daarom een brief naar burgemeester Otwin van Dijk.

Seph, Vyron, Vince en Vanille schreven in december een brief aan de gemeente om het probleem op de locatie te schetsen. Ze vinden dat overstekende reeën op de Toldijk beter beschermd moeten worden. Met het plaatsen van waarschuwingsborden wordt het passerende verkeer gewezen op de overstekende dieren. Zo kunnen weggebruikers rekening houden met de reeën, die vanuit het Idinkbos regelmatig de weg oversteken.

De vier kinderen konden vorige week zelf aanwezig zijn bij het plaatsen van de borden. Oude IJsselstreek spreekt van een mooi initiatief en roemt het feit dat de vier hun betrokkenheid bij de natuur en de reeën laten zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
REGIO8 SILVOLDE GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK
Deel dit artikel: