Rellen verwacht in Nijmegen, burgemeester Bruls roept op rust te bewaren

NIJMEGEN - Op sociale media circuleren berichten waarin mensen elkaar oproepen vanavond naar Nijmegen te komen om te rellen.

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen geeft aan dat de gemeente en de politie met meerdere scenario's rekening houden. "We zien meerdere signalen dat er iets te gebeuren staat in Nijmegen. Ik roep iedereen op rust te bewaren."

Zie ook: LIVEBLOG | Rellen verwacht op meerdere plekken in Gelderland

Onder meer in online chats en op Facebook wordt opgeroepen naar Nijmegen te komen om te rellen. Volgens Bruls is lastig in te schatten in hoeverre deze berichten ook werkelijkheid worden. "Het wordt bekeken en beoordeeld door politie, justitie en gemeente."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De burgervader roept iedereen op zich te houden aan de coronaregels. "Blijf thuis en help zo het virus te bestrijden."

In Eindhoven ging het zondag helemaal mis en liep een demonstratie tegen coronamaatregelen helemaal uit de hand. Er werd gevochten en er vonden veel vernielingen plaats.

De harde kern van NEC laat weten de rellen in de binnenstad niet te laten gebeuren, zo blijkt uit een oproep op Facebook.

Er gaan geruchten dat ze onze stad willen gaan slopen om 20:00 Wij zullen dit niet toestaan. Onze winkeliers hebben het...

Posted by East Side & HKN on Monday, January 25, 2021

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
CORONA NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN NEC
Deel dit artikel: