'Jullie proberen mij wat aan te naaien', verdachte Posbankmoord reageert agressief

DEN HAAG - "Ik heb godverdomme alles al verteld. Als ik niet meer wil antwoorden, dan antwoord ik fokking niet." Verdachte Souris R. neemt herhaaldelijk scheldwoorden in de mond en reageert agressief op vragen die de raadsheren hem stellen. Het gerechtshof in Den Haag buigt zich deze week weer over het hoger beroep in de Posbankzaak.

R. staat deze maandag voor de rechtbank op verdenking van de moord op de 44-jarige Alex Wiegmink uit Drempt in 2003. Hij vindt dat de raadsheren hem er met hun vragen bij willen lappen: "Jullie proberen mij wat aan te naaien", roept hij.

Souris R. uit Veghel en Frank S. uit Boekel zijn in maart 2018 veroordeeld tot 18 jaar cel, maar de Hoge Raad heeft bepaald dat de zaak tegen R. over moet. De hoogste rechter in ons land heeft de zaak terugverwezen naar het hof, omdat er twijfels waren over de bekentenis die de verdachte bij een undercoveroperatie van de politie aflegde.

'Ik heb het allemaal verzonnen'

De politie verzon een drugslab waarbij R. werd betrokken. De verdachte kon - zo werd hem verteld - veel geld verdienen als hij zijn daden zou opbiechten aan de baas van de organisatie, Mr. Big. De Brabander bekende, maar zei later tijdens de rechtszaak dat dat grootspraak was.

Hij herhaalt dat maandag in de rechtszaal in Den Haag: "Ik heb het allemaal verzonnen. Ik deed het voor geld." R. zegt dat hem 75.000 euro werd beloofd. Op de vraag van de advocaat-generaal of hem een worst was voorgehouden, antwoordt hij: "Dat noem ik geen worst. Dat noem ik een fokking slagerij."

Doodgeschoten op de Posbank

Alex Wiegmink werd op 20 januari 2003 doodgeschoten op de Posbank bij Rheden. Zijn lichaam werd korte tijd later verkoold teruggevonden in zijn uitgebrande auto in het Brabantse Erp.

De moord op Wiegmink bleef jarenlang onopgelost. In november 2016 kreeg Frank S. last van zijn geweten en legde hij bij de politie een bekentenis af. Later werd ook Souris R. opgepakt, na de inzet van de undercoveragenten.

Voor het hoger beroep zijn vier dagen uitgetrokken.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG GEMEENTE DEN HAAG
Deel dit artikel: