Nog eens sneeuw in de provincie: de Achterhoek heeft het te pakken

SILVOLDE - Zo wijdverbreid als een week geleden werd het niet, maar voor het tweede weekend op rij is er sneeuw gevallen in Gelderland. Met name in de Achterhoek bleef het liggen.

De sneeuw viel vooral buiten de provinciegrenzen, zegt Raymond Klaassen van Weerplaza. In Limburg ging het om 5 tot 10 centimeter. Toch was ook binnen Gelderland op enkele plekken sneeuw te zien.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

In Dinxperlo, Ulft, Silvolde en Lichtenvoorde werden inwoners zondagochtend verrast met een laagje sneeuw. Omdat de lucht snel opklaarde na de winterse buien en de zon zich liet zien, verdween de sneeuw gaandeweg de ochtend alweer. De zonnestralen blijven echter in de grootste delen van Gelderland hangen en het wordt 4 tot 5 graden.

De tekst gaat verder onder de foto's:

Deze hond genoot van de sneeuw. Foto: Esther Ruesen

Sneeuw in Lichtenvoorde. Foto: Tinus

Zondagmorgen in Megchelen. Foto: George Wessels

In de avond daalt de temperatuur stevig, zegt weerman Raymond Klaassen. "Ik denk zelfs dat de temperatuur rond het vriespunt schommelt voor de avondklok van start gaat. In de loop van de avond en de nacht krijgen we met gladheid te maken."

Nog een keer sneeuw

Klaassen sluit niet uit dat er binnenkort nóg eens sneeuw zal vallen. Na de winterse surprise in de Achterhoek komt er een nieuw sneeuwgebied aan vanuit het zuiden. "Dat trekt over België, maar gaat ook delen van Brabant en Limburg bereiken. En als dat nou nog iets verder noordelijk trekt - en er zijn een paar weermodellen die dat ook laten zien - dan zou het zomaar wit kunnen worden in het Rivierengebied. Het is allemaal onzeker, maar dat zijn de weersverwachtingen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
SILVOLDE GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK
Deel dit artikel: