NEC kan goede zaken doen met winst tegen FC Eindhoven

NIJMEGEN - NEC kan een belangrijke stap zetten richting de play-offs door maandagavond te winnen uit tegen FC Eindhoven.

Dat is namelijk een achtervolger in de strijd om het toetje het seizoen. Eindhoven staat negende in de eerste divisie. Die plek geeft geen recht op deelname aan de play-offs, daarvoor is op dit moment de achtste plaats een minimale vereiste. Eindhoven heeft acht punten achterstand op NEC en bij winst lijkt die ploeg afgeschud.

Rogier Meijer beseft dat NEC uitstekende zaken kan doen. "Ja, zeker als je naar beneden kijkt voor de play-offs is dit een kans om een belangrijke tik uit te delen. "

Alblas terug

Norbert Alblas keert terug in het doel, nadat Mattijs Branderhorst volgens afspraak een kans kreeg in het bekertoernooi. Thomas Beekman krijgt een kans als tweede spits. Verder speelt NEC in hetzelfde systeem als tegen Fortuna Sittard, een soort 4-2-2-2 met Javier Vet en Dirk Proper als controlerende middenvelders en Jonathan Okita en Jordy Bruijn in een vrije rol achter de spitsen Rangelo Janga en Elayis Tavsan. "De eerste helft tegen Fortuna pakte dat nog niet zo goed uit, maar de tweede helft werden de ruimtes wat groter en daar hebben we goed gebruik van gemaakt met Okita. We hadden de laatste weken met name in het aanvalsspel op de helft van de tegenstander moeite om iets te creëren, vandaar dat we nu voor middenvelders hebben gekozen."

De nieuwe aanwinst Thibo Baeten is nog niet speelgerechtigd. Joep van der Sluijs ontbreekt nog, omdat hij revalideert na een kijkoperatie aan zijn knie. Terell Ondaan is er niet bij vanwege een spierblessure.

Thibo Baeten is er nog niet bij in Eindhoven Foto: Omroep Gelderland

Eindhoven uit was vaak lastig voor NEC. In het topseizoen 2014/15 werd met 3-0 verloren. In 2018 en 2019 met 3-2 en vorig seizoen wist NEC daar eindelijk weer eens te winnen: 1-4. In De Goffert werd het dit seizoen maar liefst 6-0 voor NEC.

Vermoedelijke opstelling:

Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Odenthal, El Karouani; Okita, Vet, Proper, Bruijn; Beekman, Janga.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: