'Voor de verkiezingen gaan we grote tenten opzetten', verhuurders worden creatief

ELST - Ook voor tentenverhuurbedrijven hebben het zwaar door het coronavirus. Bruiloften, evenementen en festivals worden massaal afgezegd. Dat betekent een omzetdaling van soms wel 90 procent. De eigenaren zoeken naar alternatieve ideeën om het seizoen nog een klein beetje goed te maken.

"Het was zeker een beroerd jaar", zegt Maurice Kniest van Easy Tent Verhuur uit Elst. "Ook wij zijn door de coronacrisis getroffen. Er zijn veel bruiloften en evenementen afgezegd."

Kijk hier naar de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

En dat is nou juist de core-bussiness van het tentenverhuurbedrijf uit Elst. "Wij hebben normaal 115 bruiloften per jaar," valt Ruud de Wilde zijn collega bij. "Nu waren het er nog maar vijf. Dat is wel een grote klap geweest."

Plexiglas

Daarom probeerde Easy Tent Verhuur op andere manieren omzet te halen. Zo hebben ze voor fitnessbedrijven tenten geplaatst om 'buiten' te sporten. Ook de horeca wilde overkappingen voor hun terrassen.

Voor zorginstelling Pluryn hebben ze een teststraat gemaakt voor het zorgpersoneel en een ontmoetingsunit: "We hebben twee tenten aan elkaar geplaatst met plexiglas ertussen, zodat cliënten en verzorgers elkaar toch konden ontmoeten," zegt De Wilde. "Ja, dat was wel fijn voor die mensen en voor ons, want wij hadden weer werk."

Verkiezingen

"Je moet nu de boer op. Het is nadenken en creatief zijn," zegt Kniest. Zo gaat het bedrijf ook een grote rol spelen bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. "Voor de verkiezingen gaan we grote tenten opzetten. Tenten van 8 bij 21 meter. Met een vloer erin, met tafels en stoelen erin. Zodat als je gaat stemmen, je goed afstand kan houden en dat de verkiezingen goed kunnen verlopen."

Luister naar een reportage:

Tentenverhuurders creatief door corona

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ELST GEMEENTE OVERBETUWE
Deel dit artikel: