Lokaal

FFP2-mondkapjes verplicht in Duitsland

NIJMEGEN - Het dragen van de zogeheten FFP2-mondkapjes (Filtering Face Piece) wordt verplicht in Duitsland in het openbaar vervoer en supermarkten, winkels en andere openbare gebouwen. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW), waar Kleve ligt, gaat deze verplichting in op 25 januari, in ieder geval tot 14 februari, zo maakte het Ministerie van Volksgezondheid in NRW bekend. Hiermee is het dragen van een ander masker niet meer toegestaan. De zelfgemaakte maskers, stoffen maskers of papieren wegwerpmaskers kunnen dus terug in de kast.
Afgelopen dinsdag werd in Berlijn ingestemd met de maatregel, dan is het aan de deelstaten om dit besluit al dan niet over te nemen. Noordrijn-Westfalen heeft dus besloten de verplichting vanaf 25 januari in te laten gaan, ook in de deelstaat Beieren is de verplichting overgenomen.
Een andere ontwikkeling in de maatregelen is dat het alcoholverbod op de straten in NRW is opgeheven. Mocht er een stijging in besmettingen ontstaan naar meer dan 200 besmettingen per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen, dan mogen de Duitse steden en deelstaten zelf ingrijpen en maatregelen treffen.
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de omroepen Antenne Niederrhein en REGIO8.