Burgemeester Marcouch sluit Arnhemse drugswoning

ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft donderdagochtend een drugswoning aan de Johan de Wittlaan gesloten. Daar was voor de tweede keer in twee jaar tijd een hennepkwekerij aangetroffen.

De woning blijft voorlopig voor drie maanden op slot. De huurder wordt verantwoordelijk gehouden, ook voor diefstal van stroom. De gemeente is nog op zoek naar de eigenaar van de drugswoning die in het buitenland verblijft.

De politie kwam de kwekerij op het spoor door een melding uit de buurt. Waarschijnlijk werden in het pand jonge wietplanten opgekweekt. Donderdagochtend ontdekte de politie in Arnhem, door een anonieme tip, ook een hennepkwekerij aan de Rosendaalsestraat.

Burgemeester dankbaar

Marcouch is dankbaar. "Tegen deze betrokken en waakzame bewoners zeg ik: dank u wel. Inwoners die melden, zijn goud waard voor onze veiligheid. Want hennepkwekerijen leiden tot onveiligheid voor de buren met een serieus gevaar voor brand en explosie."

"Door deze grote helpers weren wij ook de ontwrichtende criminaliteit uit onze levendige buurten en wijken en laten het goede bloeiende leven toe. Blijf dus melden, want onze politie en handhavers zijn tot in hun tenen gemotiveerd om onze stad vrij te maken van de ondermijnende criminaliteit", aldus Marcouch.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: