'Bloed zat op de schoenen', kopschoppers drie jaar de cel in

DIDAM - Twee mannen van 22 en 24 uit Arnhem zijn donderdag veroordeeld tot drie jaar cel voor poging tot doodslag. In juni vorig jaar schopten ze een man in Didam meermaals in het gezicht.

Het incident gebeurde rond 4.00 uur 's nachts. De twee Arnhemmers stonden op straat, toen het slachtoffer naar buiten kwam en hen vroeg of ze iets zachter wilden doen. Daarna volgde een confrontatie en werd de man zwaar mishandeld.

De rechtbank zegt dat het aan de artsen in het ziekenhuis te danken is, dat de man het er levend vanaf heeft gebracht. Hij had een zware operatie nodig om te herstellen van meerdere breuken in het gezicht.

Bloed op de schoenen

De verdachten hebben aangegeven dat de confrontatie uit zelfverdediging plaatsvond en dat slechts één van hen enkele vuistslagen heeft uitgedeeld. De rechter ging daar niet in mee: het slachtoffer was ernstig gewond en op de schoenen van één van de mannen zat bloed. Daar konden de twee geen goede verklaring voor geven.

Behalve de celstraf van drie jaar moeten de Arnhemmers hun slachtoffer 20.000 euro schadevergoeding betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
RECHTBANK DIDAM MONTFERLAND GEMEENTE MONTFERLAND
Deel dit artikel: